Författararkiv: Sofia Pettersson

Årsmöte den 16/2 2022 klockan 19.00

Ni glömmer väll inte årsmötet den 16 februari klockan 19.00 i klubbstugan. Klubben bjuder på smörgåstårta och som vanligt har vi utdelning av årsmötespriserna.

För årsmöteshandlingarna maila info@piteabk.net. Handlingarna kommer även finnas i tryckt form i klubbstugan i slutet av veckan (info läggs ut på facebooksidan när de är tillgängliga).

Varmt Välkomna!

Styrelsen Piteå BK

Inbjudan till årsmöte 16/2 2022

Piteå BK vill härmed kalla till årsmöte onsdagen den 16/2 klockan 19.00 i klubbstugan, Raningsvägen 102, Piteå.

Förhoppningen är att kunna hålla ett fysiskt årsmötet samt bjuda på smörgåstårta men beroende på rådande Covid-19 situation och ev nya restriktioner kan mötet komma att hållas online istället.

Handlingar kommer finnas tillgängliga senast 1 vecka innan mötet.

Varmt Välkomna

Styrelsen

Välkommen till Höstdoften Officiell NW1 (lördag) och NW2 (söndag) TSM 25-26/9 2021

För NW 1 gäller följande:

Plats: Brukstorpet, Piteå Brukshundklubbs anläggning, Raningsvägen 102, 94472 Piteå
Domare: Marie Krigh och Yvonne Fång
Tävlingsledare: Tony Krigh
Startordning: Vi kommer ha två grupper, förmiddag respektive eftermiddag med följande tider:
Grupp 1, förmiddag
Anmälan kl. 09.00
Samling: kl 09.15
Första start: kl 09.30
Grupp 2, eftermiddag
Anmälan kl. 13.00
Samling: kl 13.15
Första start: kl 13.30
För att ta reda på vilken grupp du lottats till, se deltagarlista som bifogas till detta PM.

För NW 2 gäller följande:

Plats: Brukstorpet, Piteå Brukshundklubbs anläggning, Raningsvägen 102, 94472 Piteå
Domare: Annika Alfreds och Camilla Fagervall
Tävlingsledare: Yvonne Fång
Startordning: Vi kommer ha två grupper, förmiddag respektive eftermiddag med följande tider:
Grupp 1, förmiddag
Anmälan kl. 09.00
Samling: kl 09.15
Första start: kl 09.30
Grupp 2, eftermiddag
Anmälan kl. 13.00
Samling: kl 13.15
Första start: kl 13.30
För att ta reda på vilken grupp du lottats till, se deltagarlista som bifogas med detta PM.

Övriga information som gäller båda dagarna:

Intyg: Kopia eller foto på hundens registreringsbevis/tävlinglicens, vaccinationsintyg,
medlemskort i SKK-ansluten klubb samt doftprovsbevis skickas senast 19/9 till:
nosework@piteabk.net Om du inte skickar dokumenten i förväg ska de visas upp på tävlingsdagen.

Banvandring: Kommer att ske digitalt och finnas tillgänglig via Facebookgruppen Nosework Piteå BK någon timme innan starten: https://www.facebook.com/groups/1705139516444075

Prisutdelning: Hålls på plats efter avslutad tävling. Vinnarna kommer även att publiceras i FB:gruppen: https://www.facebook.com/groups/1705139516444075

Protokoll: Kommer finnas tillgängliga för fotografering efter tävlingen. Vill du istället ha en kopia hemskickad lämnar du ett frankerat kuvert med ditt namn och adress skriven på framsidan.

Övningsbana: Kommer att finnas på tävlingsplatsen.

Servering: Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda någon servering men blir man hungrig finns tvåpizzerior och en Ica-butik i närheten.

Funktionsvariation: Kontakta oss för diskussion om du behöver anpassning:
nosework@piteabk.net

Löptik: Om din tik börjar löpa, meddela detta till oss direkt. I så fall kommer du att få starta sist. Löptik ska ha tikskydd under pågående prov.

Viktig information:
• Hunden ska ha sele eller fast halsband under söket. Stryp- eller halvstryphalsband är inte tillåtet (även om det är kopplat i icke strypande läge).
• Hunden ska på tävlingsplatsen vara kopplad i koppel med max två meters längd. Flexikoppel är inte tillåtet. Under söken får du använda vilken längd du vill på koppel eller lina.
• Det finns en skjutbana cirka fyra kilometer från klubbens anläggning. Ljud kan ibland höras därifrån, vilket vi tyvärr inte kan råda över.

Rastning: Får inte ske i vår ordinarie rastruta (överkryssat område) pga risk för insyn i sökområden. Rastning ska ske efter vägen ner till klubben (grön pil) eller i skogen på andra sidan Raningsvägen. Eventuella löptikar rastas efter Raningsvägen till vänster sett från klubben.

Regler: Kom i håg att du som tävlande är skyldig att vara väl förtrogen med gällande regelverk. Du hittar reglerna på SNWKs webb https://www.snwk.se.
Behöver du boende? Piteå BK har husvagns/husbilsplatser samt enkla övernattningsstugor till uthyrning. Bokningsförfrågan görs till: uthyrning@piteabk.net.
Det finns även ett pris- och hundvänligt hotell på gångavstånd från klubben, Hotell Sport & Rest: https://www.hotellsportandrest.se

Känner du dig sjuk?
Stanna hemma! Var snäll och meddela att du inte kommer.

Kontaktperson innan tävligen: Yvonne Fång, tel: 070-6324979 Mail: nosework@piteabk.net


PM För doftprov den 4 juli 2021

PM för Piteå BKs officiella doftprov; NW1 – Eukalyptus, NW2 –
Lagerblad och NW3 Lavendel. Anmälda har fått PM via mail, om du inte fått mailet, kontakta ansvarig, kontaktuppgifter finns längst ner i detta meddelande.

Arrangör: Piteå Brukshundklubb.
Plats: Piteå Brukshundklubb, Raningsvägen 102, 94472 Piteå
Doftprovsdomare: Yvonne Fång
Starttider: För ökad smittsäkerhet kommer vi att ha fyra olika samlingstider enligt följande:
NW3 (lavendel) – kl. 13.00
NW2 (lagerblad) – kl. 13.30
NW1 (eukalyptus) startnummer 1-10: kl. 14.00
NW1 (eukalyptus) startnummer 11-19: kl 14.45
För att kolla vilket startnummer du lottats till, se deltagarlista som bifogas med detta PM.
Betalning: Avgiften 300 kronor, ska vara betald till Piteå Brukshundklubbs plusgiro: 67296-4, (ej Swish) senast söndag 27 juni.
Medtag: Stamtavla/tävlingslicens, vaccinationsintyg och medlemsbevis (för en SKK-ansluten klubb). Hunden ska ha sele eller fast halsband under provet. Stryp- eller halvstryphalsband är inte tillåtet (även om det är kopplat i icke strypande läge)
Domargenomgång och startordning: Det blir en domargenomgång och kontroll av papper vid respektive samlingstid. Vi träffas utomhus (på den stora altanen) utan hundar.
Tänk på att hålla avstånd!
Diplom: Vid godkänt doftprov får du med dig diplomet direkt efter ditt prov.
Löptik? Om din tik börjar löpa, meddela detta till oss direkt. I så fall kommer du att få starta sist. Löptik ska ha tikskydd under pågående prov.
Regler: Kom i håg att du som tävlande är skyldig att vara väl förtrogen med gällande regelverk.
Du hittar reglerna på SNWKs webb https://www.snwk.se


Känner du dig sjuk? Stanna hemma! Var snäll och meddela i så fall att du inte kommer.

Kontaktperson: Yvonne Fång, tel: 070-6324979, mail: nosework@piteabk.ne

Mentorskap inom Bruks

Är du 25 år eller yngre, nyfiken på hur brukset fungerar men vet inte hur du kommer igång, eller har du börjat men behöver hjälp att komma vidare. Då är det här kanske någonting för dig.

Piteå BK kommer under våren dra igång en träningsgrupp som riktar sig till dig som är under 25 och vill börja med bruks. Initialt kommer vi ses digitalt men tanken är att så snart restriktionerna lättar även ses fysiskt. Det kommer inte vara en regelrätt kurs utan upplägget planerar vi tillsammans beroende på vad ni vill lägga tid på.

Vi (Sofia Petersson och Ann-Christine Wallner Hoppe) kommer finns med som bollplank under året både vad det gäller lydnaden och skogsarbetet (främst spår och sök).

Låter det här som någonting för dig! Anmäl dig genom att skicka ett mail till utbildning@piteabk.net med ditt namn, adress, telefon, mail, personnummer och medlemsnummer samt en kort presentation av din hund och vid du har för mål.

Sista anmälan är den 12 april

Deltagande kommer att vara avgiftsfri men medlemskap i Piteå BK krävs.

Skotträning på klubben

Dags för skotträning igen! På onsdag (29/4) träffas vi för första gången i år och därefter är det skotträning varje onsdag fram till semestertider om inget annat anges. Vi träffas utanför klubbstugan kl 18 för att diskutera kvällens upplägg. Skott kan förekomma mellan 18.15-18.45. Kom och träna skottvana, tex inför platsliggning, mh eller budföring. Platsliggning sker om planerna har tinat upp. Med anledning av rådande förutsättningar krävs anmälan antingen via skotträningens inlägg på facebookgruppen eller via mail maowlin@hotmail.com för att säkerställa att max 10 personer kommer på plats. Vid färre än fyra anmälda samma dag kl 12.00 ställs skotträningen in.  

Maj månads medlemsmöte

Med anledning av de förhållningsregler som SKK har utfärdat ställs det planerade medlemsmötet onsdagen den 6/5 in. Istället kommer en livesändning ske i klubbens facebookgrupp Piteå brukshundklubb (Officiell) onsdagen den 13/6 kl 19.00. Kort information om nuläget för klubben och klubbens organisation kommer att presenteras. Är det något som du vill ta upp eller få svar på? Skicka då någon av styrelsemedlemmarna på Facebook eller maila ordforande@piteabk.net. 

Dags att ansöka om årets priser.

Nu är det tid att ansöka om årets priser samt aktivitetstrofén. Komplett ansökan ska vara inne senast den 10/1 2020 och skickas till info@piteabk.net. Glöm inte ange om du vill vara med och tävla om aktivitetstrofén. Mer information nedan. Välkommen med din ansökan.

Nu är det tid att ansöka om de olika priser som man kan ansöka om som medlem i och tävlande för Piteå BK. Det är tävlingsresultat under 2019 som räknas. Man kan ansöka om flera priser. Ansökan med tävlingsresultatet för ekipaget skickas till info@piteabk.net senast den 10 januari 2020

• På årsmötet uppmärksammas och gratuleras tävlande.

• Pokaler delas endast ut till närvarande vinnare.

• Tävlingsresultat skall kunna styrkas, när du skickar in dina resultat ska kopia från SBK Tävling eller SAGIK bifogas. Där ska det synas tydligt för vilken klubb ni tävlat, ditt och hundens namn.

  • Endast kompletta ansökningar behandlas, du kan tävla i flera kategorier.
  • Priserna är öppna för alla fullbetalande medlemmar som tävlar för Piteå BK.

AKTIVITETSTROFÉN

• De sex bästa officiella tävlingarna under året räknas av nedan nämnda kategorier.

• Max sex kategorier räknas.

• Om hunden har flera förare räknas varje ekipage för sig.

• Handler får anlitas på utställning.

• Bästa ekipage skall i första hand utses från tävlande som har anmält sex kategorier, enligt nedanstående.

• I andra hand räknas fem kategorier och i tredje hand fyra kategorier osv. Poängberäkningen nedan gäller. Dock kan max sex kategorier räknas.

• Om vinnare ej kan utses genom denna uträkning (gäller lika poängtal) ska de tävlande, som särställningen gäller, skicka in sina näst bästa resultat inom sina kategorier, tills en vinnare kan utses. Skulle det inte gå att skilja de tävlande enligt ovan modell, tillfaller priset de tävlande som särskiljningen gäller, i form av ingraverade namn på ”bucklan” och vandringspriset placeras i klubbstugan, till nästa års sammanräkning.

• Det ekipage som fått tre inteckningar erövrar vandringspriset. Som ekipage räknas samma förare och samma hund.

Utöver vandringspriset lottas två gratistävlingar, hos Piteå BK, ut bland de som anmält sina resultat.

• Vinnare ansvarar att priset återlämnas till styrelsen innan årsmötet.

Kategorier att välja från

Agility, drag, lydnad, rally, rapport, skydd, spår, sök, bevakningscert, räddningscert, nosework, utställning

ÅRETS BRUKSROOKIE

• Nybörjarförare och hund i appellklass

• Föraren får inte ha tävlat appellklass tidigare med annan hund

• Det ekipage som har högst poäng i bruks appellklass.

ÅRETS BÄSTA BRUKSHUND

Skicka in tre officiella resultat

Klass/Resultat                     Appell            Lägre             Högre            Elit

Godkänd                             2 poäng         3 poäng         4 poäng         5 poäng

Uppflyttad                          3 poäng         4 poäng         5 poäng

Certpoäng 6 poäng

Cert                                                                                                       8 poäng

Extrapoäng för kvalificering/reserv till SM i bruks ger 5 poäng.

Placering 1-3 på SM ger 10 poäng.

Extrapoäng ges även till 1:a, 2:a, 3:e placering i Elitklass:

1:a = 3 p, 2:a = 2 p, 3:a = 1 p

ÅRETS BÄSTA LYDNADSHUND

Fem officiella resultat

Klass              Startklass      Klass 1           Klass 2           Klass 3

1:a pris          3 poäng          4 poäng         5 poäng         6 poäng

2:a pris          2 poäng          3 poäng         4 poäng         5 poäng

3:e pris           1 poäng         2 poäng         3 poäng         4 poäng

Extrapoäng varje vinst i de fem starterna ger 1 poäng.

Kvalificering/reserv till SM i lydnad ger 5 poäng.

Placering 1-3 på SM ger 10 poäng.

ÅRETS LYDNADSROOKIE

• Nybörjarförare och hund i startklass.

• Föraren får inte ha tävlat startklass tidigare med annan hund.

• Det ekipage som har högst poäng i startklassen.

ÅRETS BÄSTA AGILITYHUND

Fem officiella resultat som ej är diskvalificerande resultat (disk).

Klass I 10 poäng

Klass II 15 poäng

Klass III 20 poäng

Cert 30 poäng

Extrapoäng tilldelas 1:a, 2:a, 3:e placering i varje klass:

1:a = 8 p, 2:a = 6 p, 3:e = 4 p

ÅRETS BÄSTA RALLYLYDNADSHUND

Fem officiella resultat

Klass                                    NKL                FKL                AKL                MKL

Start                                    1 poäng         2 poäng         3 poäng         4 poäng

Kvalificeringsp.                   2 poäng         3 poäng         4 poäng         5 poäng

100 poäng                           3 poäng         4 poäng         5 poäng         6 poäng

Extrapoäng tilldelas 1:a, 2:a, 3:e placering i varje klass:

1:a = 3 p, 2:a = 2 p, 3:e = 1 p

Kvalificering till SM 5 poäng.

Placering 2-10 på SM ger 7 poäng.

Vinnare på SM ger 10 poäng.

ÅRETS BÄSTA UTSTÄLLNINGSHUND

5 officiella resultat under utställningsperioden 1 januari – 31 december

BIS 1 SKK 14 poäng

BIS placering SKK 13 poäng

BIG 1 SKK 12 poäng

BIG placering SKK 11 poäng

BIS 1 specialklubb 10 poäng

BIS placering specialklubb 9 poäng

BIG 1 specialklubb tex BIS veteran, bruks/jaktklass 8 poäng

BIG placering specialklubb tex BIS veteran, bruks/jaktklass 7 poäng

BIR 6 poäng

BIM 5 poäng

CERT 4 poäng

CK 4 poäng

Btkl/Bhkl:

2a placering 3 poäng

3e placering 2 poäng

4e placering 1 Poäng 

”Uträkningsförslag:


Dag 1: BIS placering SKK = 13 poäng

Dag 2: BIS 1 specialklubb = 10 poäng

Dag 3: BIR = 6 poäng

Dag 4: CERT = 4 poäng

Dag 5: BIM = 5 poäng

Totalt: 38 poäng”

ÅRETS BÄSTA NOSEWORKHUND

Fem officiella resultat.

GK DP NW1  – 1 poäng

GK DP NW2 – 2 poäng

GK DP NW3 – 3 poäng

Start NW 1 – 4 poäng

Diplom NW1 – 5 poäng

Start NW2 – 6 poäng

Diplom NW2 – 7 poäng

Start NW3 – 8 poäng

Diplom NW3 – 9 poäng


Föreläsningar om friskvård.

Dragteamet anordnar två föreläsningar i friskvård under december i samarbete med Hundhälsan i Piteå. Föreläsningarna är öppna för alla medlemmar oavsett inriktning och hålls i klubbstugan (vid många anmälda flyttar föreläsningarna till Grans).


Den 3 december kl 18:00 kör vi första föreläsningen. Denna föreläsning är en favorit i repris från i fjol. Det är en mer basic föreläsning om friskvård och träningslära för dig som vill lära sig om hur du håller din hund frisk och hur du på bästa sätt förebygger skador. Förslagsvis går du denna kurs först för att sedan gå den mer avancerade 10/12. Det är dock inget krav.

Den 10 december kl 18:00 kör vi andra föreläsningen om mer djupgående träningslära.
Du får lära dig allt du behöver veta om spänst, ssc, plyometrisk träning. Dessutom lär du dig hur du på bästa sätt går igenom stretchar din hund för att hitta skador/svagheter i ett tidigt skede.

100kr för medlemmar i Piteå brukshundsklubb
200kr för icke medlemmar

Anmälan ser till AnnaCarin Karlsson och är bindande, du betalar till mig via swish 070–6616711

Det finns två Facebook evenemang som heter:
1. Friskvård & Träningslära med Hundhälsan i Piteå
2. Träningslära Advanced + Stretchingkurs med Hundhälsan i Piteå