månadsarkiv: mars 2016

Champagneprovning 9 april – INSTÄLLT pga få anmälda

Lämna hundarna och bilen hemma och kom på bruks för att dricka goda mousserande viner en kväll. Vi kommer prova 6 (!) stycken mousserande viner varav 3 från champagnedistriktet.

Provningen ges till självkostnadspris, trots att vi provar flera lyxiga mousserande viner så kostar det bara 250 kr per person. Då flera av vinerna tillhör systembolagets beställningssortiment behöver vi din anmälan senast 31/3. Anmälan sker genom inbetalning till Chatrin Tuorda (swish till 070-2524995. Ange namn vid anmälan). Anmälan är bindande.
Medtag 6 vinglas till provningen, gärna vitvinsglas.

Lite snacks och annat gott ingår och kvällen fortsätter så länge deltagarna vill. Medlemskap i Piteå BK är ett krav och åldersgränsen är 18 år.
Varmt välkommen på Piteå Bk´s allra första (kanske enda?) champagneprovning 9 april kl.18:00

Figurantutbildning – intresseanmälan

Övre Norrlands Distrikt bjuder in till en figurantutbildning den 20-22 maj på Skellefteå BK.
Efter genomförd utbildning blir du A-figurant för både MH och MT.

Kursavgift; Betalas av klubben. Lunch, fika och middag ingår i avgiften.

  • Redan utbildade figuranter som behöver uppdatering kan även gå utbildningen!

Piteå BK är i behov av fler figuranter och är du intresserad så tveka inte höra av dig till mentalgruppen för frågor eller för att lämna in intresseanmälan till utbildningen.

Förutsättningar för att gå utbildningen;  Medlemskap i Piteå BK och ett aktivt intresse för mentalgruppens kommande aktiviteter samt genomförd M1 utbildning.

Intresseanmälan sker endast till mental@piteabk.net – senast den 31 mars!

Med vänliga hälsningar Hanna Szögi, Piteå BK Mentalgruppen

 

 

 

 

Agilitytävlingar 19-20/3

Välkommen att titta på agilitytävlingar lördag och söndag på Grans 19-20/3.
Heja fram framtidshoppen i agility- och hoppklass 1 i Grans ridhus i helgen. Vi har första banvandring klockan 09:00 och håller på till ca 16:00 både lördag och söndag. Tävlingarna är ett samarbete mellan Piteå BK och Piteå HU. Vi kommer att sälja toast, kaffe och fika. Så kom och ta en kaffetår och inspireras.
Välkomna!

Vad hände på träffarna med de tävlande?

Alla tävlande för Piteå BK har haft chansen att delta i möten för att utveckla vår tävlingsverksamhet. Det har varit två välbesökta, givande och riktigt trevliga möten.

Vid agility och rallylydnadsmötet deltog 17 personer. Våra agilitytävlingar sköts fantastiskt bra med väldigt många starter och en väl fungerande organisation. Något som absolut ska fortsätta i samma anda. Ett önskemål var att kunna få rapportera direkt till styrelsen utan att behöva sitta med i ett stort gemensamt tävlingsteam.  Behov av utbildningar och snabbare beslut/kortare beslutsvägar önskades också. Kommunikationen med styrelsen (från båda håll) behöver stärkas och utvecklas. I år satsar agilityn på flera lite mindre tävlingar för att se om det kan skapa mindre arbetsbelastning på de engagerade.

Bruks och lydnadsmötet lockade 16 tävlande. Medlemmarna i Piteå BK är riktigt duktiga på att arrangera bruks- och lydnadstävlingar. Så duktiga att våra tävlingar står för nästan en tredjedel av alla bruksstarter i Norr- och Västerbotten under de senaste fyra åren.  Våra lydnadstävlingar har en femtedel av alla starter i samma område.  Mötet var dock eniga om att trots att våra tävlingar flutit på bra så finns det en del att förbättra i organisationen, öka tydligheten gentemot tävlande och funktionärer och även förbättra kommunikationen.
På mötet beslutades att organisera 2016 år tävlingar på så sätt att två personer tar huvudansvar för respektive gren/tävling. När flera grenar genomförs under en helg så samordnar de ansvariga sig för tidsplanering osv. Dessa ansvariga skall inte ensamma fixa allt utan ALLA TÄVLANDE för Piteå BK har ett eget ansvar att erbjuda sig att vara tävlingsledare, spårläggare, domarsekreterare, figuranter osv. Ta med andra ord kontakt med respektive ansvariga och säg vad du kan göra, alternativt kontakta ordforande@piteabk.net och erbjud dig att ta ansvar för det som är vakant.
Ansvarsområden enligt nedan:
13/3 Lydnad – Ankie och styrelsen har fixat
17/4 Lydnad Lisa Samuelsson och Marianne Bergman
27/5 Lydnad Margot Johansson och Anna Junlén
28/5-29/5 Bruks
– Spår Catarina Normann och Malin Lundgren
– Skydd Anna-Karin Nilsson
– Sök Sofia Olofsson och Anette Christoffersson
– Appell Marianne Bergman och Lisa Samuelsson
5/8 Lydnad Vakant
6-7/8 Bruks
– Sök Erica Berglund
– Skydd Anna-Karin Nilsson och Anette Christoffersson
– Spår – Vakant
– Appell – Hanna Szögi och Madde Hedlund
3/9 Bruks
– Skydd Jessica Wallbing
– Sök Anna Junlén och Maria Åström
9/10 Lydnad Åsa Öberg, Anne Bjernhagen och Susanne Suomi