Välkommen på hantering- och socialiseringsträff!

Äntligen vågar vi se fram emot ett år med vår officiella utställning och att vi kan träffas med våra hundar igen.

Vi bjuder nu in till en kväll där vi träffas och du får möjlighet att din hund hanteras på samma sätt som den görs på exteriörbeskrivning och vid utställning.

Upplägg: Ni får möjlighet att en och en gå fram och få din hund hanterad på samma sätt som den blir vid t e x utställning; dvs vi ”känner igenom” hunden och kollar tänder. Du får möjlighet innan att säga om det är något speciellt. Vi tar god tid på oss.

OBS! Visar din hund sig väldigt obekväm i situationen så kommer den inte pressas att genomföra hela proceduren utan vi kan prata ihop oss om hur du på bästa sätt kan hjälpa din hund inför liknande situation.  

  • Tanken är att hundarna ska på ett lugnt sätt hanteras och få med sig hem en positiv minnesbild. Vi kommer därför inte hålla en ren utställningsträning där vi springer med hundarna tillsammans med andra, utan detta ska vara så stressfri och lugn miljö som möjligt.

Efteråt så går vi in och fikar i klubbstugan och du får möjlighet att fråga oss om hur mentalbeskrivning går till eller frågor som rör utställning.

Den som hanterar hundarna är utbildade testledare för mentalbeskrivning och har god vana av att hantera hundar.

Vi som håller i kvällen: Hanna Wallinder, testledare och CUA (certifierad utställningsansvarig) och Lisa Samuelsson (för frågor om utställning) CUA.

Datum: 26 april kl 18.00 

Plats: Piteå Brukshundklubb

Kostnad: 100 kr (anmälan bindande) Klubben bjuder på fika.

Att ta med: halsband – icke stryp, belöningsgodis.

Vilka kan anmäla? Alla – medlemskap krävs inte i Piteå BK för denna aktivitet. Din hund ska vara vaccinerad.

Anmälan skickas till mental@piteabk.net

Anmälningsavgift betalas in till klubbens Plusgiro 67296-4