Våra instruktörer 2019:

Lydnadsklass 1-3: (7 platser)

Grundkrav: Hundföraren skall ha startat i någon lydnadsklass

Instruktör: Lena Kerje

Lena tävlar och tränar lydnad och jakt med sin jaktcocker ”Jabba”. Dom tävlade tillsammans på SM 2018 med en nionde plats i finalen som resultat! I flocken finns även en workingkelpie ”Tanspots Highmax” som ska bli sökhund, något som Lena tävlat SM i med tidigare hundar.

” I min träning brinner jag för positiv träning då jag anser att hund som aldrig behöver fundera på eventuell bestraffning vågar satsa fullt ut och därav i längden blir en bättre tävlingshund, samt att det är ett så mycket roligare sätt att träna. Alla hundar och förare är olika och det är viktigt att se till varje individ och lägga träningen därefter. Träna rätt och du har en hund som ställer upp och gör sitt bästa i alla lägen – för att det är så himla kul!

Brukslydnad Lkl-Ekl : (7 platser)

Grundkrav: Hundföraren skall ha tävlat LKL.

Instruktör: Erik Wiklund

Erik har tränat och tävlat i sök och spår med flera hundar av olika raser bla vorsteh, kelpie, schäfer och malle!

”Mina främsta tävlingsmeriter är 3 SM guld i sök och guld i Nordiska mästerskapen i sök, men det som driver mig mest av allt är glädjen i att jobba med hundarna och se dem utvecklas. Mitt mål och min drivkraft som instruktör är att få varje hund och hundförare få fram sitt bästa och se sin styrka”

Spår (urbana/hårda spår) : (7 platser)

Grundkrav: Hundföraren ska ha tävlat i någon gren

Instruktör: Jessica Åberg (SWDI)

Jessica arbetar vid forskningsprojektet – Arbetande hundar, SLU på Grimsö Forskningsstation samt vid SWDI – Scandinavian Working Dog Institute.

Tillsammans med kollegorna Jens Frank, Lars Fält och Tobias Gustavsson gav hon 2011 ut boken ”Spårhunden och lukterna”. Jessica tränar själv hundar dagligen i framför allt spår, specialsök, lydnad, vallning och skydd. Jessica har för tillfället en malinoishane, en malinoistik en kelpietik och en liten BC hane som är valp.

Jessica anser att hundträning är ett hantverk bestående av tekniska färdigheter, analysförmåga, känsla och erfarenhet.

Sök: (6 platser, Instruktören tränar med egen hund)

Grundkrav: Hundföraren skall ha tävlat LKL.

Instruktör: Heléne Gustafsson

Helene har tävlat på elitnivå i både spår och sök, även tävlat en del i lydnad samt prövat både jakt och agility. Hon har två SM-Guld i sök, ett brons samt en guld- och en bronsmedalj på Nordiska mästerskapen i sök!

”Jag är en relativt påhittig tränare som inte har nåt emot att prova mig fram/experimentera lite för att försöka hitta en lösning. Jag är en obotlig optimist som egentligen inte tror att nåt är omöjligt, det tar bara olika lång tid att lyckas”.

Från Appell – till lägre klass (spår, brukslydnad, budföring): (7 platser)

Grundkrav: Hundföraren ska ha tävlat appellklass

Instruktör: Lena Joki

Lena har tävlat i Elitsök och spår och är hundförare i hemvärnet.  Inom Brukshundklubben är Lena allmänlydnads- och spårinstruktör, testledare för MH och tävlingsledare för brukset. 

”Som instruktör är det en rolig utmaning att försöka hitta ”rätt” väg för varje ekipage – sällan ser den vägen likadan ut för två ekipage!”  

Skydd: (7 platser)

Grundkrav: Hundföraren skall ha tävlat LKL / tjänstehundsförare

Instruktör: Glenn Andersson

Glenn arbetar just nu som övergripande utbildningsansvarig för hela Polisområde Region syds hundverksamhet. Glenn har vunnit Polis SM i skydd 4 ggr med 3 olika hundar, bl a med nuvarande Mallekrafts Ice och har blivit Nordisk mästare 2 gånger!

”Min filosofi kring hundträning är att alltid individanpassa träningen utifrån hundens mentalitet inte utifrån en metod. God kunskap om mentalitet (förmågan att läsa hund) i kombination med god kunskap om inlärningsteori ger snabbast resultat.

Det är ekipaget som ska lära och utvecklas, inte bara hunden!”

Rallylydnad: (7 platser)

Grundkrav: Godkänt resultat i FKL

Instruktör: Malin Sigrén

Malin tävlar aktivt inom de flesta hundsporter med sina nuvarande hundar Nett och Link. Dom tävlade SM i rallylydnad 2017, 2018 och är kvalade till SM 2019. 

”Jag älskar att träna, tävla men framförallt coacha andra ekipage till framgång! Både utbilda nyblivna hundägare som att finslipa tävlingsekipage. De viktigaste byggstenarna inom hundträning enligt mig är tillit, samarbete och GLÄDJE!”

Agility: (7 platser)

Grundkrav: Aktiva tävlingsekipage

Instruktör: Veronica Bache

Veronica har deltagit på svenska och nordiska mästerskap samt på agility-VM och har meriter som SM-guld, NM-lagsilver och SM-lagbrons på sin meritlista. Hon är också aktiv som agilitydomare och författare till boken “Agility – träna och tävla med din hund”.