Kurser

Kursinformation

Piteå Brukshundsklubb anordnar kurser för hundägare i samarbete med Studiefrämjandet. För att kunna gå kurs krävs det att hunden ska vara vaccinerad och ID-märkt (gäller även blandraser). För hundägare gäller det att vara medlem i Piteå Brukshundsklubb, medlemsskap går att lösa i samband med kursanmälan.

Piteå Brukshundsklubb har för närvarande ca 10 aktiva instruktörer som håller kurser på ideell basis, utan någon ersättning i form av arvode eller reseersättning.

Vi startar våra kurser så fort en instruktör anmäler till Utbildningsteamet att denne vill hålla kurs.

Kurserna startas under mars-oktober.

Kursutbud

  • Valpkurser
  • Allmänlydnadskurser
  • Tävlingskurser
  • Agilitykurser
  • Rallylydnadskurser

Vi kan även arrangera kurser utifrån förfrågningar vi får från våra medlemmar, liksom olika kurser som våra instruktörer tar initiativ till. Hur många kursträffar som ingår beror på kursens omfattning.

Vanliga   frågor – När börjar en kurs?

Så fort en instruktör anmält sig till Utbildningsteamet och vill hålla kurs, läggs information om kursen ut på hemsidan. Finns det ingen kurs att anmäla sig till, innebär det att ingen instruktör för tillfället har erbjudit sig att hålla kurs.

– Får löptik delta på kurser?

Ja, löptik får delta vid våra kurser, men meddela dina kursdeltagare att du har en löptik.

– Jag vill gå kurs och vill anmäla mitt intresse. Går det?

Nej. Om det inte finns någon kurs utannonserad, som du är intresserad av, får du avvakta och titta in på hemsidan med jämna mellanrum. Vi uppdaterar kursutbudet så fort en instruktör anmält sitt intresse till oss och vill hålla kurs.

– Jag kan bara gå kurs vissa kvällar under veckan, hur gör jag då?

Prata med utannonserad instruktör hur denne har planerat kurskvällarna. Utbildningsteamet bestämmer inte över vilka kvällar instruktören ska hålla kurs.

Finns det fortfarande frågor som du inte får svar på här, kontakta då Utbildningsteamet på denna mailadress: utbildning@piteabk.net